فواید روغن کرچک چیست؟ معرفی خواص روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی

0
966
فواید روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی

روغن کرچک یک روغن نباتی است که از دانه های گیاه کرچک، بدست می آید. خواص و فواید روغن کرچک بر همگان آشکار است.

این روغن خاص، رنگ زرد روشن و شفافی دارد و حاوی ویتامین E و مواد معدنی می باشد. ماده مغذی اصلی این روغن که لیست بلند بالای مزایای روغن کرچک برای سلامتی، مدیون آن است، اسید چربی اشباع نشده ای به نام اسید ریکینولیک می باشد.

از روغن کرچک برای هزاران سال در آیوروِدا (طب سنتی هند) برای ارتقاء سیستم ایمنی، درمان یبوست و سهولت زایمان، استفاده می شود.

اما امروزه، این روغن یکی از مواد اولیه معمول می باشد که در لوازم آرایش و پاک کننده های آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات جدید نشان می دهد که این روغن می تواند به کوچک کردن تومور های سرطانی هم کمک کند. روغن کرچک را می توان خورد و همچنین می توان بر روی پوست و موها به صورت موضعی، استفاده کرد؛ بدون اینکه کوچکترین ضرری برای تان داشته باشد.

علاوه بر اینکه روغن کرچک یک داروی طبیعی می باشد، می توان آن را در برخی مصارف در خانه هم مورد استفاده قرار داد. در این مقاله ۱۱ روش مختلف که می توانید از آن برای پوست، مو، سلامت و خانه تان استفاده کنید، بیان می شود.

فواید روغن کرچک برای زیبایی

یک خانم با موهای مشکی و تی شرت بنفش در حال خندیدنبه از بین بردن جوش کمک می کند

زمانی که صحبت از رهایی از شر جوش و پاکسازی پوست تان به میان می آید، مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که آیا استفاده از این محصولات موضعی، منافذ پوست تان را می بندد یا خیر. روغن کرچک در میان دیگر روغن ها، رتبه اول را دارد که این به این معناست که احتمال بسته شدن منافذ پوست توسط آن بسیار کمتر از روغن های دیگر (مثل روغن نارگیل) می باشد و به هیچ عنوان موجب بروز یا تشدید مشکلات پوستی نمی شود.

مطلب مرتبط:  ماسک زغال چیست؟ آموزش قدم به قدم استفاده از ماسک زغال

در نتیجه از روغن کرچک می توان برای پاک کردن منافذ پوست و از بین بردن کثیفی ها و باکتری هایی که موجب به وجود آمدن جوش می شوند، استفاده کرد.

التهابات ناشی از نیش حشرات را کاهش می دهد

از روغن کرچک می توان برای کمک به تسکین پوست تحریک شده و از بین بردن خارش ناشی از گاز گرفتگی حشرات و نیش زنبور ها استفاده کرد. شما می توانید این روغن را مستقیم بر روی ناحیه نیش خورده بزنید. همچنین می توانید آن را با روغن های طبیعی دیگر مانند روغن درخت چای یا اسطوخودوس ، ترکیب کنید تا خاصیت تسکین بخشی آن بیشتر شود.

آفتاب سوختگی را آرام می کند

روغن کرچک یک ضد التهاب طبیعی ست و به همین دلیل است که برای کاهش ورم و سرخی ناشی از آفتاب سوختگی (و هر نوع سوختگی دیگر) مفید می باشد. استفاده از این روغن، پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، باعث می شود تا سوزش و قرمزی حاصله تسکین بخشد.

لب های ترک خورده را ترمیم می کند

روغن کرچک نه تنها پوست خشک را بهبود می بخشد، بلکه یک نرم کننده طبیعی برای لب های خشک و ترک خورده نیز به حساب می آید. خیلی از رژ لب ها و چرب لب هایی که از مغازه ها خریداری می کنید،  در لیست مواد اولیه خود، نام روغن کرچک را ذکر کرده اند. همچنین شما می توانید، رژ لب مناسب خود را بدون استفاده از هرگونه مواد شیمیایی، با استفاده از روغن کرچک و یا ترکیب آن با روغن های ضروری و مناسب و موم عسل، درست کنید.

به رشد مو کمک می کند

یکی دیگر از فواید روغن کرچک ، کمک به بازگرداندن رطوبت، درخشش و ترمیم مو می باشد. اگرچه، یکی از فواید شناخته شده آن (که کمتر از همه به آن توجه می شود)، توانایی تحریک رشد موی آن می باشد که شامل حال کسانی می شود که ریزش موی دائمی دارند. اگرچه تایید این قابلیت، نیاز به تحقیقات گسترده تری دارد.

مطلب مرتبط:  چگونه رژیم متعادل داشته باشیم؟ دستورالعمل های یک رژیم غذایی متعادل

شما می توانید این روغن را بصورت مستقیم به موهای خیس تان بزنید و بگذارید برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه باقی بماند و سپس با آب بشویید. همچنین می توانید از روغن کرچک به عنوان بِیس یا پایه استفاده کنید و آن را با دیگر ماسک موهای ارگانیک خود، ترکیب کنید.

فواید روغن کرچک برای سلامتی

شکم یک خانم و دستهای او به شکل قلبباد شکم و یبوست را برطرف می کند

روغن کرچک می تواند حرکات روده را تحریک کرده و مانند یک ملین ملایم عمل کند. تحقیقات نشان داده اند که استفاده مقدار کمی از آن، مشکلی ندارد و موجب استفاده از الکترولیت ها یا کمبود آب در بدن نمی شود. روغن کرچک به عنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی، ممکن است به آرام کردن التهاب سیستم گوارشی و بیماری هایی مانند IBS یا سندروم تحریک پذیری، کمک کند. یکی دیگر از فواید روغن کرچک ، درمان باد شکم است. این روغن را برای درمان باد شکم، می توانید روغن کرچک را بخورید. به خاطر مزه نفت مانند شدید آن، ممکن است قورت دادن آن سخت باشد. اما اگر تصمیم به خوردنش را گرفتید، می توانید با استفاده از آب میوه های تازه یا آب نارگیل، مزه بد آن را از بین ببرید. میزان متوسط مصرف روغن کرچک برای یک شخص بزرگسال، حدود ۱۵ میلی لیتر است. اما بهتر است قبل از خوردن، با پزشک خود یا دیگر متخصصان سلامتی، درباره میزان دُزی که باید مورد استفاده قرار دهید، مشورت کنید.

سیستم ایمنی را ارتقا می دهد

بسته های روغن کرچک (که می توانید آنها را بصورت آنلاین خریده و یا خودتان در خانه درست کنید)، می توانند با تحریک غدد لنفاوی، به سیستم ایمنی بدن شما که مسئول پاک سازی سموم، ضایعات و باکتری ها از بدن شما می باشد، کمک کنند.

مطلب مرتبط:  تیرگی پوست خود را با استفاده از این 8 ماسک طبیعی برطرف کنید

درد مفاصل را کاهش می دهد

به عنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی، روغن کرچک می تواند برای کاهش درد مفاصل و کمر درد، مفید باشد. شما می توانید یک پارچه تمیز یا لیف حمام را در آب داغ خیسانده و یک لایه روغن کرچک روی آن بریزید. سپس آن را به نواحی اندام تان که احساس درد دارد، بزنید و بگذارید برای حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۸ ساعت روی پوست، باقی بماند.

فواید روغن کرچک در خانه

دست های یک خانم با دستکش باغبانی در حال کاشتنه گل در باغچهآفات باغچه را دور می کند

یکی دیگر از خواص روغن کرچک ، از بین بردن آفات باغ و باغچه می باشد. روغن کرچک می تواند بدون اینکه کوچکترین آسیبی به باغ وارد شود آفات را از باغ شما دور نگاه دارد. همچنین گفته شده است که استفاده از روغن کرچک، بیش از هر چیزی برای دور کردن موش کور از باغ خوب می باشد.

از زنگ زدگی فلزات جلوگیری می کند

هیچ چیز از زمانی که وسایل مورد اعتماد و مورد علاقه تان شروع به زنگ زدن می کنند، بدتر و آزار دهنده تر نیست! اما ما به شما پیشنهاد می کنیم که آنها را دور نریزید. استفاده از روغن کرچک بر روی فلزات می تواند این ابزار شما را درست مانند روز اولشان کند. تنها کافی است چند قطره از این روغن را روی نواحی زنگ زده بریزید و بگذارید تا برای ۳۰ دقیقه باقی بماند و سپس با یک دستمال حوله ای آن را پاک کنید.

تبلیغات

پاسخ دادن

نظر خود را وارد کتید
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید